Mår konstigt fastän det inte är läge för det

Jag kan inte somna. Har mått rätt konstigt halva kvällen, typ blandning av oro, illamående och huvudvärk. Jag är nog bara lite stressad över tentan, men det här lär ju knappast förbättra resultatet. Att jag alltid ska vara så målinriktad i tankesättet... :/


2 saker

Jag läser för tillfället inga bloggar. Vissa kanske har märkt det, andra inte. Det är inte av ointresse, utan av tidsbrist. Läser man en läser man lätt alla. Jag är väl medveten om att det är en prioriteringsfråga, men just nu måste jag prioritera min tenta. Jag hade mycket hellre läst bloggar. Vad tror ni själv är mest underhållande?



För en stund sedan skrev jag lite med Anna på msn. Första gången på lång tid och jag hade missat en del. Det som hänt är helt fruktansvärt och något som verkligen inte borde ske. Världen kan vara fruktansvärt orättvis och nu ställer man sig frågan om det finns någon mening med allt, med livet?
Jag vet inte.

Jag hoppas bara att du, Anna, tar dig vidare från det här och blir starkare av det i längden. Minnen är det enda du har kvar, men dem kan ingen ta ifrån dig. Kom ihåg det! Jag vet att du ville så mycket mer och det finns inget som kan rättfärdiga att det slutade så här. Jag är ledsen för din skull. Ta hand om dig!

Till alla andra vill jag bara säga, sluta fokusera på alla detaljer i ert liv, lär er uppskatta vad ni har och förvräng inte bilden av er själva. Ni, liksom allt annat, är förgängligt. En dag är det slut och då är det bättre att ha njutit av livet och gjort det till något man är stolt över. Saker och ting händer inte bara, det blir vad man gör det till. Det är DU som väljer hur du tar en motgång. För motgångar kommer ingen undan.


Mycket allvar nu, lättar upp det så här på slutet med att citera ett av Eriks livsmotton:

"Med vilja, våld och vaselin är allt möjligt!"

Tentan, vad annars?

Plugg plugg plugg plugg plugg plugg plugg....................... Ja, ni hajjar.

Jag måste verkligen klara den här tentan. Jag ska klara den här tentan. Ena stunden känns det som jag kommer fixa det, nästa inte. Varför går det så upp och ner beroende på om man tycker man lärt sig något viktigt eller inte, eller om man lyckas hålla tidplanen eller krashar den?

Jag börjar bli trött på att inte ha något annat i tankarna än tentan. Men om 3 dygn och 14 timmar kommer den garanterat vara inlämnad. :P
När ska jag hinna sova eller bara slappna av???


Matrevolution och smart pills

5 dagar kvar... till tentan, till nollning, till årets mest händelserika månad!

Idag råkade jag improvisera en nästan helt vegetarisk chili sin carne! Hade förvisso köttbuljong i, men det räknas knappt. =) Och så länge jag inte kallar mig själv vegetarian så är det helt okej. Det bara blev så. Min tanke var att göra någon slags köttfärssås på quorn, men det blev lite annorlunda. Jag ville spä ut quornen med något för att göra allt billigare. Quorn är sjukt dyrt om man jämför med lök, paprika och bönor. Faktum är att det blev den mest perfekta och godaste chilin jag någonsin gjort. Det är visst bra att "leka" med maten!

Dagen i övrigt har väl mest varit ett virrvarr av jag-måste-plugga-men-vill-hellre-göra-annat. Trots det går det framåt. Jag inser nu att jag kommer bli tvungen att sålla bort en del saker om jag inte ska pressa mig själv till den absolut yttersta gränsen. Ibland blir jag lockad av att försöka få tag på de där "smart pills" som är vanliga i USA. Jag vet mycket väl att det är en drog och att den är olaglig, beroendeframkallande och att man inte alls blir smartare av den i smarthetens verkliga bemärkelse. Det smart pills gör är att de ökar förmågan att koncentrera sig och de gör en mer vaken. Det är just det som gör dem så farliga på sikt. Man skippar att sova det man behöver med konsekvensen att man blir konstant trött då man slutar med pillerna.

Jag tvivlar inte en sekund på att det stämmer att man får bättre studieresultat på kortare tid om man tar pillerna, men jag tycker inte det är värt konsekvenserna. I både högstadiet och gymnasiet sov jag alldeles för lite på vardagarna. På helgerna sov jag alltid 10 timmar per natt om inget särskilt hände. Speciellt gymnasiet var en destruktiv sömnlivsstil med ofta 5 timmar per natt. Jag tror faktiskt att det fortfarande är därför jag är trött ofta, såklart i kombination med andra faktorer, men ändå. Trots ordentlig sömn i veckodagarna så sover jag lätt 10 timmar på helgerna. Jag vill komma ifrån det och vill absolut inte komma in i samma dåliga sömnlivsstil som jag hade för några år sedan.

Då ger jag mig in i ekologins värld igen! En timme till bara, sen sova i stora, härliga sängen!


Ciao bella!

Mössväder?

Idag kör jag en ny pluggstrategi som går ut på att inte sitta vid mitt eget skrivbord på mitt rum utan istället ockupera Jens skrivbord. Det känns helt enkelt lite roligare att titta på en ny vit vägg. :P Omväxling förnöjer. Jag tror det stämmer. Ska börja göra instuderingsfrågor och sen läsa.

Dagen har inte varit särskilt inspirerande än. Jag funderar bara lite över varför Joel har mössa på sig när det är minst 19 grader ute och solen skiner. Förvisso har han alltid mössa, men ändå.

Chockad, paralyserad och förvirrad

Igår kväll fick jag en rejäl överraskning. Jag försökte hitta var jag skulle anmäla mig till ekologitentan. Som vanligt när man ska anmäla sig är det omöjligt att hitta var så jag mailade den som är kursansvarig och frågade. Efter det mailet gjorde jag ett sista försök och tittade på tentaschemat som gäller för hela lth. Där står det att den tenta som jag ska skriva är inställd. Jag fattade inte hur jag kunnat missa det när jag i början av sommaren kollade när tentan gick.
Jag satt helt paralyserad och försökte komma på lösningar. Men vad skulle jag göra? Varför ligger en tenta schemalagd när det står inställd på den?

Idag fick jag svar på mailet som jag skickade innan jag upptäckte det i schemat. Kursansvarig hade skrivit att jag kunde anmäla mig till honom och att tiden var 9-14. Alltså måste ju tentan gå i alla fall. Jag tror aldrig att jag blivit lycklig över att få skriva en tenta innan men idag blev jag det.

RSS 2.0