Ett steg närmre jobb

Getinge ringde idag och frågade vad jag hade läst för kurser. De ville veta "vilka kompetenser" jag hade för att anpassa sommarjobbet. Känns bra att de ringde. Jag är ganska säker på att jag får jobb nu. Annars hade väl ingen ringt? Håller tummarna nu och hoppas på ett definitivt och positivt beslut snart!

En bild



Jag och Kaj på tackfest för några veckor sen.

En ambitiös dag

Mina krukväxter är överlevare. De klarar veckor utan vatten och näring. Vissnar något, men återhämtar sig efter ett tag. Det är rätt fantastiskt vad liv är. Jag uppskattade duggregnet idag. Precis som jag skrev i mitt förra inlägg. Alla gnällde och jag suckade själv åt dropparna som föll från himlen utanför V-huset. Sen blixtrade det till i min hjärna och jag kom ihåg att jag lovat mig själv att uppskatta regn nästa gång det regnade. Jag log lite för mig själv och följde efter de andra ekoisterna ut i regnet.

Ambitionen har varit på topp idag. Endast 4 minuter sen till spritleven imorse och då var jag först av tre medhjälpare. Jenny var såklart på plats allra först, men är man källarmästare så är man. Hon får trots allt betalt för det. Jag och Jenny började bära backar, vinlådor och cola-kartonger. Jimmy dök upp och han fick äran att bära fat*. Men han var smart idag och hämtade fram en bortglömd "fatrutchkana". Med Jennys hjälpa fick faten glida ner i källaren utan särskilt stor ansträngning. Upp till LTH för mig och en ganska seg föreläsning om anläggningsteknik. Jag satte mig, lyssnade 10 minuter och avgjorde att det där inte var något för mig. Hela grejen känns mer och mer som inte min grej. Sidorspår.

Lunch på Wermlands trots den jobbiga uppförsbacken till LTH. Från början tänkte jag värmt mat i V-huset, men jag var rastlös och behövde något som fick mig på andra tankar. Så jag tog cykeln ner till nationen igen och möttes av det vanliga, härliga wermlandsgänget. Och precis som vanligt dök inte min kära pojkvän upp förrän en halvtimme senare än alla andra. Rätt skönt att inte vara den sena i vårt förhållande.
Det var god mat, någon slags morotsgryta med kassler och pasta till det. Sen fick jag trampa på i tio minuter för att komma tillbaka till samma föreläsningssal som på förmiddagen. Men ambitionen tog inte slut där, utan när klockan slog tre och Conny pratat klart rullade jag och cykeln ner till Gerdahallen för ett styrke och spinningspass. Vilket pass! Jag var helt slut. Supereffektivt måste det ha varit. Har jag inte träningsvärk imorgon blir jag ledsen. Något var dock fel på min spinningcykelsadel. Den var sne, så när vi skulle sträcka ut armar och axlar och typ stretcha i början av passet höll jag på att glida av. Vilken syn det hade varit för alla om jag faktiskt glidit av med fötterna kvar i pedalhållarna. Då hade jag hängt där på ett snyggt sätt och haft galet ont.

Jag kom hem runt halv sex och då tyckte jag att jag var värd mat, en varm dusch och 1 timme framför tv:n och vänner. Det måste vara bästa serien ever. Nu är det slut på det roliga och GMO-artikeln väntar. Nu ska det skrivas engelsk text! Tjohoo!!



*Fat, inte tallrikar utan öl och ciderfat som väger 30 kg vardera.

Glass i vårsolen

Det är vår i Lund! Träden börjar få små gröna löv och vissa börjar blomma nu. Det är vackert och jag blir lycklig av att se det. Värmen börjar komma. Jag och Erik gick till en italiensk glassbar och köpte underbart god glass. Och njöt av solen. Alla dagar borde få vara så här. Fast det är klart, hade alla dagar varit sådana hade man inte uppskattat dem. Nästa gång det regnar ska jag försöka uppskatta det. Ett stilla regn, det är fint.



Dötid

Jag väntar på att min tvätt ska torka i tvättstugan. Ingen idé att börja göra något vettigt. Har redan passat på att diska undan sånt som jag glömt på mitt rum den senaste tiden. Det har varit lite för mycket aktiviteter de senaste veckorna. Jag har knappt varit hemma. Imorgon är planen att jag ska åka till Halmstad. Fast nu velar jag lite om jag verkligen ska det. Har varit svullen i halsen och täppt i näsan sen igår morse. Inte helt klar i huvudet heller. Det är lite bättre idag, men igår var jag helt orkeslös och sov bort nästan hela dagen. Funderar på att vänta till fredag med att åka. Men ska se hur det känns senare idag först.

Då var det bestämt

Vad har jag gett mig in på?!?! Men vad fasen, nu är det bestämt. Det får gå som det går, men träna ska vi. 172 dagar kvar enligt hemsidan.

Jag ska springa lidingöloppet!

Jag kommer behöva all pushning jag kan få. Vet redan nu att jag kommer ångra mig säkert 500 gånger innan den 26 september, men det ska inte hindra mig. Förhoppningsvis kommer det här loppet inpsirera mig till att ta tag i träningen på allvar. Jag hoppas också att regelbunden träning ska medföra andra bra saker såsom studiediciplin och bättre koncentrationsförmåga. Det kan gå.

Connie

För mycket youtube ikväll, men jag har fastnat. Har ni sett Connie Talbot som vann "Britain got talent" för två år sen? 6-åringen som sjunger helt fantastiskt. Dessutom är hon charmigt söt. Sök på youtube eller gå in på hennes hemsida www.connietalbot.com.

Officiellt påsklov!

Ingen schemalagd tid på lite mer än två och en halv vecka totalt. För mig innebär det inga tidiga morgnar. Förvisso ska jag plugga trots att det är lov, men det är en helt annan sak att kunna sätta sig i parken och läsa än att sitta i en dammig föreläsningssal. Vädret har varit helt underbart de senaste dagarna. I fredags och lördags var det toppen.

Min helg var fullsmockad av roligheter. Jag var bara hemma igår kväll. Annars har det varit fullt upp. I fredags kväll var det tackfest på Wermlands för alla som jobbat minst en gång i källaren. Temat var M. Militärer blandades med Mimmi, malmöiter och mumier bland annat. Jag blev tipsad om den brillianta mumien-idéen av en annan Emelie. Hon skulle köpt gasbindor på apoteket åt mig, men de var slut och istället använde jag toapapper. Det var en mindre bra idé som slutade med att jag drog på mig en tröja av storlek längre istället. Det räcker med att säga att det inte var så mycket papper kvar på mig efter tre lekar.

I lördags var det återigen högtidsbangolf. Vi var ca 15 st som åkte till Malmö för att spela bangolf i högtidsdräkt. Liksom i höstas glodde folk. Ett gäng pensionärer blev jätteglada bara av att se oss. Vädret var som sagt toppen då man kunde gå runt i bara balklänningen. Killarna i frack var inte riktigt lika förtjusta. Efter golfandet promenerade alla bort till Per Albins krog, två minuter från golfbanorna, och åt pizza. Bästa maten den dagen. Maten vi fick på sittningen på Wermlands var helt okej, men såsen var inte så god. Klockan 00.00 skulle dörrarna på Af-borgen öppnas för balsläpp, men det blev försenat med 20 minuter. Totalt köade jag och Erik runt 45 minuter för att komma in. Så när vi väl var inne hann vi med en dans innan pardansen var slut och de bytte till trancedisko. En stor besvikelse då vi endast gått dit för pardansen. Vi vägrade diskodans i högtidsdräkt och köpte mat istället. Så kvällen slutade med en efterfest tillsammans med de som jobbat i köket och med serveringen på sittningen vi varit på.
Allt som allt var det roligt, men jag hade roligare i höstas.

RSS 2.0