Tror det gick!

Jag tror jag klarade geologin och att jag kanske skrev en 4 till och med! :D
På LTH har vi ett betygssystem med 3, 4, 5 där alla är godkända men 5 bäst. Fast 5:or är svårt att få.

Eftermiddagen idag sov jag bort. Tror jag sov nästan 6 timmar. Inte så konstigt egentligen då jag inte sovit mer än 4 timmar per natt de senaste nätterna. Nu är jag utvilad och imorgon är det dags att börja tentaplugga till flumämnet ekologi. Tentan är på måndag och på tisdag åker jag till Halmstad.

Efter tentan åt jag och Erik lunch på kåren. Det känns så konstigt. Vi kanske inte ses på nästan tre månader nu. =/ Han ska jobba i Oslo hela sommaren. Inte säkert att han kommer till Lund något alls. Det kommer ju jag att göra, åka till Lund alltså. Vad lustigt det är ibland, när personer man träffat dagligen eller åtminstone nästan dagligen plötsligt flyttar iväg och man inte kan ses så ofta. Eller så flyttar man själv. Jag kanske får åka till Oslo. :P

Geologidisciplin

Här sitter jag sista kvällen innan tentan och inser att glaciärsgeologin nog är väldigt viktigt. Så läsa, läsa och sedan hoppas på snabbt insomning. Jag har haft svårt att somna de senaste dagarna så hoppas det rättar till sig. Men en sak är jag faktiskt stolt över, eller två till och med. Pluggdisciplinen igår var nog det bästa under hela det här året och effektiviteten likaså. Sen har jag lärt mig alla 22 mineraler, 20 bergarter, jordarter och kornfraktioner utantill! Jag är riktigt nöjd med att kunna gå ut i naturen och konstatera både det ena och det andra geologiska materialet.

Annars finns inte mycket att säga. Jag har blivit Kent-frälst den senste veckan. Och jag tänker fortsätta vara det ett tag till. ;)
Om en vecka har jag gjort min första arbetsdag på Getinge för i sommar. Halmstad, sommar och sol, snart är jag där!

Skumma asiater

Ibland undrar jag varför utbytesstudenter är skumma? Inte alla, men många. Jag kom på det nu för en tjej som jag tror är från sydkorea har sina kompisar här nu och de håller låda i köket. Fine, de får gärna vara där och laga mat. Men kan någon förklara varför de gömmer sig bakom kylskåpen för varandra? De måste ju vara minst 20 år gamla allihopa och nyktra var de också. Jag fattar det helt enkelt inte.

Tentadimman

Tid är dimma när man har tentatid. Dagar, kvällar, nätter flyter ihop. Plötsligt är det tidig söndagkväll och bara några få dagar återstår till tenta 1, istället för en vecka som man hela tiden trott. Det är farligt att vara hemma för mycket och vara utan någon struktur. För mycket fritid är farligt. Även om det inte är fritid är det så lätt att tänka att man hinner det man ska ändå. En sovmorgon hit eller dit, vad spelar det för roll? Men nu, 4 dagar senare och endast tre hela dagar är kvar tills tenta 1, då undrar man vad man gjort med all tid. För visst har jag suttit här med böckerna och ströläst några stycken. Men säkert hälften av den tid jag trott mig pluggat har garanterat gått till annat, såsom låtsökande på youtube, ett mail som ska svaras på eller te-kokande i köket som lätt förlängs med småprat med en korridorare.

Nu är det som sagt endast måndag, tisdag och onsdag kvar. På torsdag är det morgontenta i teknisk geologi. Alltså är onsdag kväll vigd åt tidigt i säng och inget nattplugg. Jag ska nog tacka min lyckliga stjärna att det här har varit mitt absoluta favoritämne det här året och att boken är tunn. Endast 169 sidor, med lite bilder och text på svenska. En guldklimp när man jämför med tjock engelsk litteratur där amerikanska författare får betalt för antal sidor. Så därför är jag inte helt förtvivlad. Läsa om geologiska processer kommer bli en baggis om man jämför med mycket annat. Det ska bara göras också.

Ta mig härifrån!!!

Jag vill härifrån! Pallar bara inte just nu... Ta mig till ett varmt, tropiskt land med kritvita sandstränder och mysiga bungalows. Ge mig en rosa paraplydrink, 30 grader och molnfri himmel med varma kvällar och nätter. Låt mig bara få vara där och glömma resten för en stund. Låt mig bara få vara.

Längtar....

Frånvarande. Det har jag varit från bloggen de senaste veckorna. Fick en påminnelse från Linda igår.

Det börjar dra ihop sig mot sommaren och att lägga första året här bakom sig. Konstigt. En femtedel av allt. Just nu längtar jag efter sommar i Halmstad. Jag vill leva som vi gjorde i Augusti förra sommaren, med fest och Tylösand. Hoppas det blir många fina sommardagar och massvis med roliga kvällar!

TANDEM!!!

Imorgon smäller det! Det är äntligen dags för tandem! Som det har hypats sen jag flyttade hit. Jag vill att klockan ska bli 11.00 så att allt kan sätta igång!

Tandem är, för alla som inte vet, en studenttävling som går ut på att man cyklar tandemcykel mellan Göteborg och Lund. Nationer, sektioner och andra studentföreningar från Lund tävlar mot varandra. Alltihop är en enda stor fest. Bussarna till Göteborg går runt 12 från Lund. På vägen upp ska det festas och peppas. Någon gång sent på kvällen startas själva cykelloppet efter att det har varit disco på IKEAs parkering. Tävlingen pågår under hela natten.

Jag ska cykla tillsammans med Jessica och vi fick sträckan Steninge-Halmstad. Så om någon känner för att säga hej så kommer vi att vara vid posten i Halmstad runt 5.30 på morgonen. ;)

Wermlands vårbal

Igår var det siste april eller valborg som man säger norr om hallandsåsen. I Lund är det otroligt mycket större än i Halmstad. Jag började dagen med sillfrukost på Wermlands utegård. Givetvis skippade jag sillen, men champagne blev det åtminstone. Sen promenerade vi till Lundagård för att tävla mot andra nationer i dragkamp. Wermlands tjejer är starkast i stan och vi vann en promenadseger. Killarna var inte så dåliga de heller och kom trea. Lunch på stan med några andra och sen passade jag på att powernapa innan jag skulle börja balförbereda mig.

Klockan fem gick vi till Grand hotel för Wermlands vårbal. Alla var riktigt fina och stämningen högtidlig. Det var mingel i en halvtimme med champagne, fotografering och utdelning av små program för kvällen. Sedan kom ordenskapitlet och utdelning av diverse medaljer. Det låter mer högtidligt än vad det var. I vilket fall så var det trevligt och för mig väldigt annorlunda. Middagen var en trerätters och helt ärligt tyckte inte jag att maten var någon höjdare. Jag bytte faktiskt min mat mot vegalternativet som var mycket godare. Däremot var sällskapet trevligt vid mitt bord och vi hade kul ihop. När efterrätten kom in var det lite stökigt och jag hade fått för mig att vika kaninöron av min sevett. Det var dock väldigt svårt. Men jag roade i alla fall en viss marshalk med mina vikningsförsök.

Jag och Erik smet ut en stund efter efterrätten, så vi missade lite utav dansen. Fast det kändes som att vi hann dansa det vi ville ändå. Pardans är sjukt roligt, synd att man inte kan det så bra bara. Kan killen så går det ganska bra, men kan inte han är det ganska kört. Jag trampade åtminstone inte någon på tårna och inga andra missöden uppstod. När klockan närmade sig två smet vi vidare till Af-borgen för sexa. Den klassiska sexa-maten, pyttipanna med stekt ägg serverades tillsammans med den lika klassiska tillhörande snapsen. Jag, Erik och en Martin passade på att hålla låda och ladda inför tandem som är nästa helg. Vi skrålade alla möjliga sånger som kan tänkas vara användbara. Skrålandet fortsatte, fast på dansgolvet som drog igång, fram till halv fem på morgonen. Då gav vi till slut upp och köpte vårrullar. Maten dröjde länge så klockan sex imorse kunde jag äntligen krypa ner i sängen och somna.

Vårbalen var riktigt kul! Var länge sedan jag var på bal nu, nästan två år sedan. Höstgasquen i höstas var i och för sig högtidlig den också, men balen är snäppet finare. Det går inte att komma ifrån. Jag har lyckats förstöra min klänning. På högtidsbangolfen som var för en månad sen fick jag fläckar som inte gick bort helt efter kemtvätten. Jag förbättrade knappast det igår. Klänningen ser för jävlig ut idag. Till hösten ska jag köpa en ny. Hur den ska se ut har jag ingen aning om.

Anställningspapper!!!

Tiden bara går och går. För fort dessutom. Jag fick mina anställningspapper från getinge med posten idag. Det var inte många rätt på dem. Bland annat har de skrivit under fel rad, så nu kommer jag få skriva under arbetsgivare istället för arbetstagare. Funderar på att be dem skicka nya papper. Namn och adress är nämligen också fel. Jag är i alla fall garanterad jobb i en månad nu och det känns toppen!

RSS 2.0