=)



Änglarna som räddade dagen!

Vad hade jag gjort utan er idag?

Fy fan vilken svacka den här dagen har varit! Jag avskyr det verkligen, när allt känns som oöverstigliga hinder och ångest är ett faktum. Nu känns det bättre. Mycket mycket bättre och det beror framförallt på Erik. Han är så sjukt peppande, en helt underbar vän. Och Johanna som verkligen räddar mig när det kör ihop sig med alla skolsaker. Det är fantastiskt att de kan få mig på fötter så snabbt igen. Jag är så glad för det!

Det är nog det jag saknar mest med att flyttat från Halmstad, att jag inte har mina närmsta vänner runtomkring mig längre. Det går inte att ta en promenad och lufta tankarna med dem nu. Speciellt inte när två av dem bestämt sig för att dra till olika delar av planeten, om än bara tillfälligt. :P Därför är jag så himla glad att jag träffat nya vänner här som jag trivs så bra med.



Jag funderar på hur länge jag ska vara hemma i påsk. Samåka med morbror eller inte. Problemet är att jag har en omtenta direkt efter påskhelgen. Tror det är onsdagen den ligger på, men jag är inte helt säker. Så egentligen vill jag inte vara i Halmstad för länge. Det blir aldrig mycket pluggat där.

Bittert ikväll

Jag är lite bitter ikväll. Var på Wermlands tidigare ikväll för möte där bl a ny kurator* skulle väljas. Victor Nyman blev vald, vilket jag är nöjd med då han säkert kan ta det ansvar som krävs. Det jag är betydligt missnöjdare med är att alla (nåja, nästan) skulle till Kalmar nation för att fira Q el*. Medan jag var tvungen att gå hem och läsa artiklar. I ekologin har vi precis startat igång ett litteraturprojekt som går ut på att vi ska skriva en kort artikel på 2-3 sidor gruppvis. I måndags letade vi artiklar som vi ska använda som källor och dessa artiklar ska vara lästa till torsdag. Tyvärr hinner jag inte läsa alla imorgon, då jag har tvätt-tid, spritlev och ska träffa Johanna på kvällen för att skriva en populärvetenskaplig artikel till fysiken. I alla fall känns det tråkigt att sitta hemma och läsa tunga texter när alla andra är ute och roar sig. (Jag vet, inte alla, men det känns så just nu!!!)

Igår var en lång dag. Schemalagd skoltid till 17 och klubbkonceptsmöte 19. Däremellan passade jag på att köpa en pirog som fick duga som middag och mellanlanda hos Jens en kort stund. Mycket smidigt att han bor på Wermlands där också mötet ägde rum. =)
I alla fall så handlade det mötet om hur vi ska förbättra våra klubbar för att locka mer folk. Även planer på att starta en ny klubb diskuterades. Det var både roligt och givande men när klockan passerat 22.30 så spårade det ur lite. Så då avslutade vi.



*Kurator = Nationens administrative högste chef, representant och ansikte utåt. En tredjedel av kuratelet som jobbar heltid på nationen.
*Q el = Q är en stundentikos förkortning för kurator. el står för electa och tillsammans innebär det blivande kurator

Nästan garanterad sommarjobb!

Nu har läsperiod 4 börjat. Sista läsperioden på mitt första år. Lite konstigt när jag tänker på det. För om 10 veckor har jag redan avverkat 1/5 av utbildningen. Då är det sommar igen. Jag ska vara i Halmstad i sommar. Det är nästan bestämt nu. Jag pratade med en av cheferna på Getinge idag och han verkade nästan redan räkna med att jag ska jobba där. Hur bra som helst! Han fick mitt nummer så att han kan ringa när det är klart hur projekten ska se ut. Jag bryr mig inte jättemycket om vad för jobb jag får, bara det är ett jobb. Vem vågar vara kinkig med en sån sak när det är anställningsstopp och uppsägningar överallt? Fast jag tycker det ska bli kul att komma tillbaka till Getinge och i alla fall träffa mina gamla arbetskamrater emellanåt.

Igår testade jag yoga för första gången. Det rekomenderas starkt till alla stressade!! Det var ju ingen power eller kondition såklart, men det var faktiskt ganska bra statisk styrketräning. Många ställningar var lagom jobbiga att hålla efter ett tag. Men framförallt var det skönt att stänga av alla tankar i nästan en timme och bara fokusera på ledarens röst och andning. Mysigt med tända ljus också. Blir säkert fler yogapass för mig.

Jag bokade nyss tåg till Halmstad. Åker imorgon kväll och åker tillbaka på söndag kväll igen. Känns som en ganska lagom visit, något längre än tidigare dock.

Kemin ur världen?

One down, one to go! Tentor alltså. Kemin kan vara godkänd, men bara strax över gränsen i så fall. Vilket inte spelar mig någon större roll så länge den är godkänd. Så lite energi som jag lagt på kemin i jämförelse med många av mina kursare så är jag nästan inte värd att bli godkänd. De har kämpat betydligt mer än mig. Jag hoppas innerligt att jag slipper skriva om den. Nu ligger fokus på fysiken som ska skrivas på torsdag med start 14.00.

Igår blev en paus från pluggandet efter tentan. Man är alltid helt tom i skallen när man skrivit tenta. Det är precis som om all koncentration är använd.
Jag firade lite med lunch på kåren med Erik som var mitt uppe i sitt tentapluggande. Han läser också civilingenjör fast med inriktning på nanoteknik. Sen cyklade jag ner till stan. Skulle in på systemet och köpa vin till torsdag. Jag tycker verkligen att det är jätteroligt att handla på systemet. Älskar att gå runt bland alla flaskor och bara titta. Jag hittade ett ekologiskt vin som jag helt enkelt bara måste testa. Kan man festa ekologiskt ska man väl göra det?!?!!
Tanten som satt i kassan var dock jättetjurig och otrevlig. Gubben som handlade före mig kunde hon minsann prata med, men mig sa hon inte ens hej till. Jävla surtant! Har man ett serviceyrke som kassörska eller liknande kan man väl åtminstone hälsa? Hur svårt är det? Jag fick bara lust att häva ur mig en massa otrevligheter, men det gjorde jag såklart inte. Istället var jag överdrivet trevlig och hoppades på att hon skulle fatta piken.

Jag passade på att köpa en liten, men väldigt fin chokladask till Samuel som fyllde 30 år igår. Han var inte på sitt rum när jag kom hem så jag ställde den på hans skrivbord tillsammans med ett kort. Jag är ganska säker på att han uppskattade det för två timmar senare fick jag ett sms av honom där det stod:
"Tack så mycket söta emily!jävligt fin present. sjukt fin förpackning. puss"
Så typiskt Sammy bara att använda sådana förstärkningsord. =) I höstas sa han alltid att något var råfint eller rågott. Lät inte klokt.

Annars är läget under kontroll. Jag måste hitta tre jobbare till sittningarna på lördag. Det ska vara tre olika sittningar och totalt 61 personer. Det löser sig säkert. Ska fråga runt lite de närmsta dagarna.

Grå söndag

Idag vaknade jag upp i ett grått och regningt Lund. Det är kyligt trots att elementet är på för fullt. Min dag känns ungefär lika händelselös som vädret. Sista rycket i kemiplugget idag. Tenta imorgon kl. 8.00.
Eventuellt skulle jag träffat Hanna idag. Det är öppet hus för universitetet och hon skulle hit och kolla. Men jag känner mig lite för pressad för att hinna med det. Det är inte direkt så att en fika skulle ta för lång tid i sig, men allt det där andra som ska göras innan man väl kommer iväg som dusch och fix hit och dit. Sen när jag kommer hem igen så tar det tid innan jag kommer in i läsrytmen igen. Det är det som är det stora problemet, att rytmen försvinner om man släpper det helt. Därför blir jag hemma med mina böcker. Jag räknar med självdisciplin fram till nio ikväll, med vissa avbrott såklart. Sen anser jag mig färdigpluggad. Jag vägrar låta plugg förstöra min sömn natten innan tenta.

Som jag längtar efter torsdag kväll...

En ordlista på g

Pratade nyss med mamma i telefon och hon ville ha en ordlista på alla konstiga lundaord. Så om någon mer undrar över något, skriv en kommentar så förklarar jag. Ska försöka ställa ihop en lista i slutet av nästa vecka. Har tyvärr inte tid just nu.

Inflyttningsfesten

Emmas och Cillas inflyttningsfest igår var trevlig. Jag höll mig nykter vilket ledde till att jag blev trött tidigt. Det blir alltid så när jag inte dricker på en fest. Tror det beror på att alla andra är så högljudda. Ett tag ville jag mest gå hem, men sen blev det roligare igen när jag fick låna Gabriels proffskamera. Superkul att leka fotograf. Gabriel sa att jag tagit ca 140 bilder igår. Här är ett litet urval av bilderna från igår.

                      
Värdinnorna                             Cilla och Jeremy                 Jeremy, Emma o Gabriel

                         
            "Börje" ;)                                     Emilia goes west side       Korridorare till mig                      


 
Jag och Erik, normala på bild för en gångs skull.

Housewarmingparty

Tjohoo, ska snart springa ner till Emma och Cillas nya lägenhet för "housewarmingparty". Jag ska ta det lugnt, inte dricka alkohol om ingen ber väldigt snällt och bjuder. ;) Nää, men det blir en lugn och tidig kväll. Imorgon sätter non-stop-plugget igång. I princip. Kanske, kanske ska gå på födelsedagspartaj på kvällen hos Barchef-Linda. Humöret får bestämma.

Måste hitta kläder och smink nu!!

Kemiplugg

Jag har suttit och tragglat nomenklatur (namngivning i kemin) hela kvällen. Det värsta är att det är så många regler att det är omöjligt att komma ihåg allt. Ska göra ett försök till innan jag lägger mig. Ungefär så här kommer resten av helgen att se ut också, kemi, kemi, kemi. Imorgon ska jag sitta med Johanna och gå igenom inlämningsuppgifterna. 24 poäng av 78 på tentan kommer att vara identiska med de uppgifterna. Vore ju korkat att inte råplugga dem då.

Kemitentan är på måndag. Sen är det fysikplugg fram till torsdag då den fysiktentan är. Jag längtar mig verkligen en vecka framåt. Då ska jag inte sitta med en enda bok! Istället blir det vin, högljudd förfest och vänner! Troligtvis går vi vidare till ÖG´s sen. Jag känner bara för att dansa bort halva natten och inte ha något vettigt att tänka på. Det är jag väl ändå värd efter tentaveckan?

Lycklig ikväll

Ååh, vad jag borde plugga kemi nu, men ååh vad jag inte vill för ååh vad jag är lycklig och fånig nu!!!

Sorry för flummet, jag är bara så glad att jag inte blir klar till att åstadkomma något konkret.


Winnerbäck - För dig

Jag har vandrat som en vilsen stenstaty
Jag har vart på rymmen utan någonstans att fly
Det här är slutet på resan och början på en ny
Med dig, med dig, med dig

Lång dag i plugget

Vilken dag! Vi fick tillbaka kemi-inlämningen imorse. Alltid är det något som ska rödmarkeras, om det så bara är ett litet indextecken. Petigt! Det var sista inlämningen och på måndag är tentan. Då slipper jag den hektiska kursen. Förhoppningsvis...
Jag satt med föreberedelseuppgifter till fysik-labben på hålan. Det gick sådär. Jag pratade väl för mycket som vanligt med andra. Sen blev det stressigt med lunchen. Ett lunchmöte för alla som var intresserade av att vara faddrar eller co-phös till höstens nollning var inplanerat. Jag tror jag ska vara fadder. Skrev upp mig på huvudfadder och co-phös. Det ska vara intervjuer inför det, men det dröjer nog två veckor innan någon kallas på intervju. Jag tror jag vill engagera mig på något sätt med nollningen. Det var så roligt att nollas själv.

Eftermiddagen tillbringades på fysicum i ett litet instängt rum utan syre. Vi skulle ha en spektroskopilab. Två timmar teori och 1½ timme lab. Jag somnade nästan på teorin. Såå jääkla tråååkigt! Ärligt talat, jag bryr mig inte om konstiga diagram. Pinsamt blev det också när handledaren märkte att jag höll på att slumra till. Då började han fråga mig saker och jag som inte orkade lyssna kunde ju inte svara. Fast sen verkade han tycka synd om mig och frågade om jag mådde bra. Såklart man svarar ja.

Själva labbandet var ganska kul. Jag och Johanna teamade och testade lampor för glatta livet. Coolast var en glödlampa som hette black light eller liknande och inte sände ut något ljus. Den var bara svart med en glödtråd inuti som blev lila. En sån ska jag leta upp!
Handledaren var lite lustig. Han bröt jättemycket på tyska och hade lite svårt för svenska. Jag var lycklig när jag fick gå 17.15.

Ikväll letar jag jobbare till bytissittningen den 14/3. Behöver troligtvis 3 st och Erik har redan lovat att ställa upp. Det blir nog inga problem att hitta jobbare. Lite nervöst är det. Det här blir min första sittning som hovmästare. Jag har bara jobbat innan, nu ska jag planera också. Fast det är bara kul. Det ända som känns lite jobbigt är att det är tentavecka nästa vecka. Mycket att göra.

Blogg för alla

Ut ur verkligheten, in i bloggvärlden!

Nej, kanske inte riktigt så. Jag har bara tröttnat lite på att försöka fläta samman livet i Lund och Halmstad med varandra. Det känns lite fel när inte mamma har en aning om vem jag umgås med längre. Jag fick idéen att en blogg för både vänner och släkt vore en idé. Min tanke är att skriva lite vad som händer i mitt liv. Alla de där små detaljer jag vill att alla ska veta, men som jag glömmer säga. Vill man ha full koll, men inte kolla bloggen varje dag är bloggkoll ett hett tips. Soffan kanske kan posta länken?

Bloggadressen då, vad fick jag det ifrån? Jo, egentligen ville jag haft ett frågetecken med i adressen, men det fick jag inte. Men man kan se det som att de närmsta 4½ åren kommer fokus ligga på att fixa det här (troligtvis). Mitt liv kommer aldrig att kretsa runt LTH, däremot kommer LTH vara en stor del av mitt liv. Därför blev det så. Det är ju därför jag hamnade i Lund.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0